آرشیو آبان ماه 1401

مرجعي براي انتشار مقالات معتبر و بازنشر بهترين ها در هر حوزه

استفاده از تخته سه لا در ساخت و ساز

۶ بازديد

تخته سه لا به دلیل مقاومت در برابر رطوبت و استحکام بالا به یکی از محبوب ترین مصالح ساختمانی تبدیل شده است و علی رغم قوی و همه کاره بودن، برای مشاغل کوچک مقرون به صرفه است. علاوه بر ساختمان سازی، این محصول در مکان های مختلفی همچون کابینت آشپزخانه، کفپوش، دیوار، مبلمان و صنعت ساخت و ساز کاربرد دارد.

استفاده از تخته سه لا در ساختمان

همانطور که اشاره کردیم، تخته سه لا یکی از پر کاربرد ترین محصولات چوبی برای ساخت سازه های ساختمانی است که می تواند  در سخت ترین شرایط آب و هوایی، مقاومت بالایی داشته باشد. کنده های مورد استفاده برای ساخت تخته سه لا به عنوان مصالح ساختمانی با بخار دادن یا قرار دادن در آب داغ تهیه شده و سپس آنها را وارد دستگاه تراش می کند تا محصول نهایی تولید شود.

استفاده از تخته سه لا به عنوان مصالح ساختمانی

تخته سه لا در صنعت ساخت و ساز کاربرد زیادی دارد که برخی از رایج ترین کاربردهای آن عبارتند از:

  • ایجاد قالب برای بتن
  • برای ساخت درب و کرکره
  • برای ساخت پارتیشن یا دیوارهای خارجی
  • به عنوان بخشی از سیستم کف سازی

درجه های تخته سه لایه ساختمانی

چندین درجه تخته سه لا در بازار وجود دارد که رایج ترین و محبوب ترین آنها گرید A نام دارد. این نوع پلای وود می تواند به راحتی در برابر هر ضربه ای مقاومت و استحکام بالایی داشته باشد. درجه تخته سه لا با توجه به عواملی مانند میزان استحکام، تغییر رنگ، عیوب سطحی و مقاومت در برابر رطوبت تعیین می شود که هر رتبه بندی نوع کاربرد تخته سه لا را مشخص می کند.

انواع تخته سه لا برای ساخت و ساز

تخه سه لایی

1.      تخته سه لا دریایی

تخته سه لا دریایی به طور طبیعی در برابر آب مقاومت بالایی دارد و می تواند محافظت اما به این معنا نیست که بتواند صد در درصد چوب را مستعد آسیب کند. زمانی این تخته در برابر آب مقاومت بالایی پیدا می کند که از چوب سخت با کیفیت بالا و چسب ضد آب ساخته شود. این ویژگی ها باعث می شود، تخته چندلایه دریایی به گزینه ای ایده آل برای ساختمان هایی که مدام در معرض رطوبت هستند، تبدیل شود.

2.      تخته چندلا کرکره ای

 این نوع تخته به دلیل تراکم بالا عمدتاً در کاربردهای ساختمانی مانند قالب های سیمانی مورد استفاده قرار می گیرد. تخته چندلا کرکره ای به قدری متراکم است که حداقل از 9 لایه روکش ساخته شده است و با استفاده از دستگاه های مخصوص در دمای بسیار بالا به هم متصل شده اند. علاوه بر مصارف ساختمانی، از تخته چندلای کرکره ای برای کارهای سنگین مانند ریختن بتن که باید بار زیادی را تحمل کند، به کار برده می شود.

3.      تخته چندلای بیرونی

همانطور که از نام آن پیداست، تخته چندلای بیرونی در خارج از خانه و در مواردی که نیاز به دوام بالایی دارند، کاربرد دارد. این نوع تخته، با استفاده از چسب مقاوم در برابر آب به یکدیگر متصل شده و برای دیوارها، پوشش های سقف و حتی کفپوش های فضای باز کاربرد دارد.

4.      تخته چندلای سازه ای

در سازه های دائمی همچون کفپوش، تیرها، قالب و پانل های مهاربندی که به استحکام بالایی نیاز دارند، از تخته چندلای سازه ای که از چوب نرم یا سخت تهیه شده اند، استفاده می گردد.

5.      تخته سه لا ساختاری

رایج ترین پلای وودی که می توان در ساخت و ساز استفاده کرد، تخته سه لا ساختاری می باشد. این نوع تخته سه لا از رزین های بادوام تهیه شده است که در مدت طولانی دوام بالایی دارند؛ به همین دلیل برای اکثر مصارف ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد.

چسب ضد آب در ساخت تخته سه لا

چسب ضد آب
اولین چسب ضد آب در سال 1934 زمانی که از تخته سه لا در ساخت کشتی استفاده می شد اختراع که این امر موجب جلوگیری از غرق شدن کشتی ها در دریا شد. از این رو، تولید کنندگان شروع به جستجوی راه حل های نوآورانه برای چسب های مبتنی بر آب کردند تا در شرایط مرطوب لایه های پلای وود از هم باز نشوند. چسب ضد آب برای افزایش مقاومت تخته سه لا در برابر رطوبت و دمای جوش استفاده می شود.

 برای این منظور می توان از انواع چسب ها از جمله ملامین، چسب فنولیک و اوره فرمالدئید استفاده کرد. اما نکته قابل توجه در این است که استفاده از این چسب ها برای انسان مضر بوده و باید هنگام کار در فضای باز با تهویه مناسب به کار برده شود.

تخته سه لا از چه چیزی ساخته شده است؟

تخته سه لا از چوب نرم و چوب سخت و در برخی موارد ترکیبی از هر دو ساخته می شود. اما نکته قابل توجه در این است که معمولاً برای افزایش دوام و استحکام بالا از مواد اضافی همچون کاغذ، پارچه، پلاستیک و حتی فلز آغشته به رزین به روکش های جلو و پشت تخته سه لا اضافه می گردد که این کار باعث شده، مقاومت تخته سه لا بیشتر شود.

دلایل استفاده از تخته سه لایه

  • مقاومت در برابر مواد شیمیایی
  • عایق صوتی و حرارتی بالا
  • مقاومت بالا در برابر آتش
  • مقاومت در برابر ضربه زیاد
  • کاهش هزینه های گرمایش و سرمایش
  • استحکام کششی بالا برای کارهای سنگین
  • تخته سه لا می تواند از چند میلی متر تا چند اینچ متغیر باشد.
  • افزودن یک لایه رنگ و چسب می تواند مقاومت آن را در برابر رطوبت افزایش دهد.

خرید تخته سه لایه

پلای وود
ورقه های تخته سه لا با اطلاعاتی همچون نوع گرید، جنس، کیفیت چوب و سایر فاکتورهای مهم به فروش می رسند. از این رو، هنگام خرید این محصول باید اطلاعات کاملی در این زمینه داشته باشید تا بتوانید بسته به پروژه و بودجه خود این الوار چوبی را تهیه کنید. اگر می خواهید درباره تخته سه لا بیشتر بدانید یا علاقه مند به خرید آن برای پروژه های ساختمانی خود هستید، اینجا را کلیک کنید.

 

ورق گالوانیزه رنگی برای زیباسازی ساختمان

۸ بازديد
ورق‌های رنگی را با استفاده از ورق‌های فلزی تهیه می‌کنند که در کارخانه به کمک رنگ الکترواستاتیک رنگ آمیزی و لعاب‌کاری می‌شود؛ به طوری که یک لایه کامل روی ورق فلزی را رنگ کارخانه‌ای تشکیل می‌دهد که به راحتی از بین نمی‌رود و سال‌ها دوام دارد. یکی از انواع ورق‌های فلزی از طریق ورق‌های گالوانیزه تهیه می‌شوند. در این مطلب قصد داریم شما را با ورق رنگی گالوانیزه آشنا کنیم.

آشنایی با ورق گالوانیزه رنگی

 ورق رنگی چیست؟

ورق رنگی به محصولی گفته می‌شود که با استفاده از رنگ‌های الکترواستاتیک و در کوره پوشش‌دهی می‌شوند. برای ساخت این نوع ورق‌های فولادی از رنگ‌های متنوع استفاده می‌شود که کاربردشان را وسیع‌تر می‌کند. برای پوشش سقف ساختمان‌ها، ساخت لوازم خانگی، آلاچیق و پارکینگ از این ورق‌ها استفاده می‌شود.
از آنجایی که برای ایجاد رنگ روی سطح ورق فلزی از روش کوره و رنگ‌های مقاوم استفاده می‌کنند، این محصولات در برابر نفوذ رطوبت مقاومت بسیار بالایی دارند و زنگ زده نمی‌شوند. ورق‌های گالوانیزه هم از جمله محصولاتی هستند که از آن‌ها به عنوان ورق خام برای رنگ‌کاری استفاده می‌شود. از این رو مقاومت ورق گالوانیزه رنگی در مقایسه با سایر انواع این محصول بیشتر است.
این ورق‌ها در ساخت بدنه خودرو و لوازم خانگی کاربرد زیادی دارند. همچنین در صنعت ساختمان‌سازی جزء پرکاربردترین محصولات محسوب می‌شوند. برای آشنایی بیشتر با ورق رنگی اینجا کلیک کنید.

نحوه تولید ورق‌های گالوانیزه رنگی

برای تولید این ورق‌ها، ابتدا ورق سیاه کلاف را باز کرده و سپس پولیش می‌کنند تا چربی و گرد و غبار سطح آن کامل از بین برود. سپس از غلتک و برس‌کاری استفاده می‌کنند تا سطح فلزی ورقه صاف و یکدست شود و آن را شستشو می‌دهند.
یک لایه مواد شیمیایی چسبنده را هم در مرحله بعد روی ورق‌ها اسپری و آن را پلیمرکاری می‌کنند. در واقع این مرحله به عنوان پایه رنگ است که برای صاف و یکدست شدن سطح رنگ به آن نیاز دارند. بعد از اینکه رنگ پایه ورق کاملا خشک شد، رنگ مخصوص پلیمری را روی ورق استفاده می‌کنند. این رنگ با کمک غلتک روی ورق فلزی کشیده می‌شود.
در نهایت، رنگ الکترواستاتیک را که به صورت پودری است روی ورق می‌پاشند و آن را در کوره می‌برند تا با حرارت به سطح لعابی، روی ورق را پوشش دهد.

مشخصات و مزایای ورق رنگی

مشخصات ورق رنگی
هر یک از محصولات فولادی در ساخت و ساز مشخصات منحصر به فردی دارند که یکی از آن‌ها ورق گالوانیزه رنگی است و اغلب برای قسمت سقف ساختمان کاربرد دارد. مهم‌ترین مشخصات این ورق‌ها داشتن مقاومت بسیار بالا در برابر نفوذ رطوبت است که آن را ضدزنگ می‌کند.
ضخامت پوشش رنگ این ورق‌ها بین 20 تا 25 میکرون است و در قسمت پشتی هم ضخامت رنگ به 7 تا 15 میکرون می‌رسد. به طور کلی مزیت‌ها و مشخصات این ورق‌های رنگی گالوانیزه عبارت است از:
  • نصب آسان و سریع برای ساختمان‌سازی
  • داشتن ظاهر زیبا
  • بدون نیاز به رنگ‌کاری دستی و رها شدن از مشکلات ناشی از آن
  • عدم تغییر رنگ حتی با وجود قرار گرفتن در معرض نور آفتاب
  • داشتن مقاومت بالا در برابر رطوبت و آب
  • داشتن طول عمر بالا (30 تا 70 سال)
  • یکپارچه بودن ورق
  • استفاده متعدد در صنایع مختلف

کاربردهای ورق رنگی گالوانیزه

ورق رنگی محصولی است که با توجه به مشخصات و مزیت‌های متعدد در چندین صنعت استفاده می‌شود؛ از جمله:
  • برای ساخت لوازم خانگی از جمله اجاق گاز، ماشین لباسشویی، ماکروویو، یخچال و فریزر، آبگرمکن و ...
  • برای ساخت صنایع فلزی از قبیل پارتیشن، بدنه رایانه، تجهیزات اداری و ساخت کابینت
  • برای صنایع حمل و نقل از جمله ساخت اتاقک خودرو، ماشین سنگین و ساخت کانتینر
  • در صنعت ساختمان سازی

ورق رنگی در ساخت و ساز

با توجه به اینکه یکی از کاربردهای ورق رنگی گالوانیزه برای صنعت ساخت و ساز است، باید به قسمت‌های مختلفی که به آن نیاز دارند، بپردازیم. از جمله کاربردهای این محصول باید به استفاده برای ساخت بدنه انبارها و سوله‌ها اشاره کنیم. از آنجا که در این مکان‌ها اغلب محصولات با حساسیت بالا نسبت به رطوبت ذخیره می‌شوند، باید از ورق‌های مقاوم در برابر رطوبت استفاده شود. از سوی دیگر بدنه انبار، کارگاه و سوله به طور مستقیم در معرض بارش‌ها قرار دارد که با وجود ورق رنگی برای سال‌های طولانی ماندگار است.
در قسمت نمای خارجی و داخلی ساختمان هم از این ورق‌ها استفاده می‌شود. در قسمت سقف، ورق گالوانیزه رنگی بیشترین کاربرد را دارد.

ورق رنگی از کجا بخرم؟

ورق گالوانیزه رنگی توسط فروشگاه‌ها و شرکت‌های تولیدکننده این محصول عرضه می‌شود. البته همه محصولات از نظر کیفیت و دوام در یک رده قرار نمی‌گیرند. قیمت محصول هر برند هم با توجه به سطح کیفیت آن متغیر است. «گروه فولادیار کوروش» از جمله شرکت‌های تولیدکننده این نوع ورق رنگی است که می‌توانید به طور مستقیم از آن‌ها خرید کنید. کیفیت محصولات این برند شناخته شده و برای تمامی کاربردهای ذکر شده قابل استفاده است.

هود توکار (مخفی) بهتر است یا روکار؟

۱۰ بازديد

هود مخفی یا روکار؟
مدتی است که صنعت لوازم آشپزخانه بخصوص هودهای آشپزخانه، با تحولات فراوانی همراه شده و آن هودهای قدیمی و پر صدا، جای خود را به محصولاتی نوین و بهینه‌ داده‌اند. تنوع هودها در دنیای امروز، باعث شده که قدرت انتخاب خریداران بالا رفته و محصولی مطابق با سلیقه و شرایط خود انتخاب کنند. 

اما در میان انواع هودهای آشپزخانه، همواره جدالی جدایی‌ناپذیر میان هود توکار و روکار وجود داشته است‌. حال پس از این‌ همه جدال و فراز و نشیب، هود توکار بهتر است یا روکار؟ ما در این مطلب به مقایسه میان هود توکار و روکار می‌پردازیم و ویژگی‌های آن‌ها را در زمینه‌های طراحی، قیمت و … بررسی می‌کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید و پس از کسب اطلاعات در خصوص هود توکار و روکار، هود متناسب با محیط زندگی خود را انتخاب کنید.

یک هود مناسب چه ویژگی‌هایی دارد؟

قبل از آشنایی با هود توکار (مخفی) و روکار و مقایسه آن‌ها با یکدیگر، خالی از لطف نیست که با ویژگی‌های یک هود با کیفیت آشنا شویم:

قدرت جذب

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌‌های هر هود آشپزخانه، میزان توانایی جذب هوا است. به طور کلی، اندازه آشپزخانه، میزان قدرت جذب مورد نیاز هود را تعیین می‌کند؛ اما جدا از این موضوع، بد نیست بدانید هودهای استاندارد مانند هود کن، از قدرت جذب معادل 300 الی 900 متر مکعب برخوردار هستند.

نوع فیلتر

عامل دیگری که کیفیت یک هود را مشخص می‌کند، نوع فیلتر به‌کار رفته در آن است. فیلتر‌هایی که معمولا در هودها استفاده می‌شوند، از دو دسته فیلتر آلومینیومی و فیلتر کربنی تشکیل شده‌اند. نوع آلومینیومی به راحتی قابل پاکسازی بوده، اما نوع کربنی را نمی‌توان تمیز کرد و پس از مدتی باید تعویض شود.

فن موتور 

فن‌ موتور هود آشپزخانه، فعالیت انتقال ذرات معلق، مانند بو و چربی را از طریق دودکش به بیرون از خانه بر عهده دارد. این فن‌ها به دو صورت پلاستیکی و فلزی طراحی شده‌اند. این دو نوع فن، از فعالیت‌های تقریبا یکسانی برخوردار هستند، اما فن پلاستیکی پس از مدتی، چهره اولیه خود را از دست می‌دهد.

کم صدا بودن هود

عامل دیگری که در انتخاب یک هود مناسب حائز اهمیت بوده، میزان صدا آن است. هودهای استاندارد امروزی، به طور کلی صدایی در بازه 40 تا 65 دسی بل تولید می‌کنند‌.

 

هود مخفی با هود روکار چه تفاوتی دارد؟

هود توکار و روکار

تا به اینجا به طور کلی با ویژگی‌های یک هود مناسب آشنا شدیم؛ حال این سوال مطرح می‌شود که هود توکار بهتر است یا روکار؟ برای یافتن جواب این سوال در ادامه این بخش با ما همراه باشید تا به صورت دقیق‌، با تفاوت هود توکار و روکار در زمینه‌های گوناگون آشنا شوید و هودی مناسب با محیط زندگی‌تان را پیدا و انتخاب کنید.

هود توکار، هودی با ابعادی مناسب

در دنیای امروز، علم دکوراسیون داخلی، برای دلگشا و چشم‌نوازتر کردن بخش‌های خانه، به طراحی‌های مینیمال روی آورده است. این نوع دکوراسیون داخلی در قلب خانه‌های مدرن یعنی آشپزخانه هم به چشم می‌خورد. اگر محیط آشپزخانه شما محدود بوده و قصد دارید با ساده نگه‌ داشتن لوازم، محیط را دل‌بازتر کنید، هود توکار، انتخاب عاقلانه‌ای برای شما به شمار می‌رود.

هود توکار علاوه بر زیبایی، نسبت به هود روکار، از ابعاد کوچک‌تری برخوردار بوده و فضای کمتری اشغال می‌کند. اما اگر آشپزخانه شما، از فضای کافی برخوردار بوده و دکوراسیون شما با سبک مینیمال در تضاد است، منطقی است که از هود روکار استفاده کنید.

قیمت مناسب با هود توکار

همواره یکی از مهم‌ترین معیارها در سنجیدن یک محصول، قیمت و هزینه خرید آن است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید هودهای توکار و روکار، علاوه بر خصوصیات ظاهری در مشخصات فنی هم با یکدیگر تفاوت فراوانی دارند؛ این تفاوت ویژگی‌ها باعث شده که این دو محصول تفاوت قیمتی داشته باشند.

اما کدام هود مقرون‌ به صرفه‌تر است؟ در خصوص این سوال باید اشاره کرد که قیمت هودهای توکار و روکار، به عوامل فراوانی مانند کیفیت، برند و … بستگی دارد؛ برای مثال هود بیمکث که به عنوان برندی باکیفیت شناخته می‌شود، در برابر برندی ضعیف و بی‌کیفیت، از قیمت بالاتری برخوردار است. اما به طور کلی، در شرایطی که هود مخفی و روکار از کیفیت یکسانی برخوردار باشند، می‌توان گفت که هود توکار از قیمت پایین‌تری برخوردار است.

نظافت کدام نوع هود راحت‌تر است؟

وجود عمل پخت‌وپز در آشپزخانه، باعث شده که نظافت و پاکیزگی این بخش از خانه، از اهمیت فراوانی برخوردار باشد. همچنین همانطور می‌دانید، نظافت و تمیزکاری آشپزخانه، از دیگر بخش‌های خانه سخت‌تر است‌. از همین رو، استفاده از هودی که از نظافت راحت‌تری برخوردار است، اهمیت فراوانی دارد. 

حال این سوال مطرح می‌شود که هود مخفی از نظافت آسان‌تری برخوردار است یا هود روکار؟ از آنجایی که ظاهر هود روکار مشخص است، باید برای تمیز کردن آن، علاوه بر بخش داخلی هود، جلوه ظاهری آن را هم تمیز کنید. اما از طرف دیگر، هود توکار، ظاهری برای تمیز کردن ندارند و تنها کافیست که هر چند هفته فیلتر آن را چربی‌زدایی کنید. 

با هود مناسب، آشپزخانه خود را زیباتر کنید

در بخش‌های قبلی به صورت جزئی، با اهمیت انتخاب هود مناسب در دکوراسیون داخلی آشنا شدید. در خصوص دکوراسیون و طراحی، برتری یک هود، تنها هنگامی نمایان می‌شود که با دکوراسیون داخلی شما متناسب باشد. اگر محیط زندگی شما از چهره‌ای مدرن و مینیمال برخوردار است، به شما پیشنهاد می‌کنیم که برای افزایش هماهنگی و یکپارچگی خانه، از هود توکار استفاده کنید. اما اگر طراحی آشپزخانه شما، به سبک کلاسیک بوده، استفاده از هود توکار منطقی نیست و هود روکار، جلوه بهتری دارد.

با این تفاسیر اگر هود توکار مدنظر شما است، بهتر است مقاله بهترین مارک های هود مخفی را مطالعه کنید تا به بهترین محصول دسترسی داشته باشید.

سخن پایانی

در ابتدای این مطلب، با ویژگی‌های یک هود مناسب آشنا شدیم و اطلاعاتی در خصوص آن کسب کردیم؛ همچنین در ادامه به مقایسه هود روکار و توکار پرداختیم و کاربرد هر کدام از ویژگی‌های آن‌ها را بررسی کردیم. حال پس از بررسی تمامی این نکات، وقت آن رسیده که شما به این سوال پاسخ دهید، هود توکار بهتر است یا روکار؟